informatie

Botanische tuinen in Blanes

Een leuk uitje in het nabij gelegen plaatsje Blanes!

Vind jij het op vakantie altijd leuk om wat activiteiten ondernemen, en heb je weinig zin om de hele dag op een strandstoel te hangen? Gelukkig zijn er in Malgrat én in de directe omgeving zijn nog heel veel andere dingen te doen! Er zijn genoeg excursies die je kunt boeken en tripjes die je kunt maken tijdens je vakantie in Malgrat, of je het nu zelf onderneemt of het door de reisorganisatie laat regelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan de mooie botanische tuinen van het nabijgelegen Blanes?

Als je op vakantie bent in Malgrat de Mar kun je regelmatig met de bus naar de omliggende kustplaatsen. Zo kun je gemakkelijk naar Blanes, of bijvoorbeeld naar Lloret de Mar. Dit kan ook met de trein: Malgrat de Mar heeft een treinstation. Op die manier kun je dus makkelijk een uitstapje maken naar de prachtige botanische tuinen van Blanes.

Jongerenvakanties naar Malgrat de Mar vergelijken

Ook voor niet-natuur liefhebbers

Je hoeft echt geen enorme natuurliefhebber te zijn om de botanische tuinen te waarderen. De botanische tuinen van Blanes zijn een klein paradijsje waar je lekker in kan rondwandelen. Blanes heeft twee grote botanische tuinen: de Mar i Murtra en de Pinya de Rosa. De Mar i Murtra is een grote, kleurrijke plantentuin die bijna 15 hectare omvat. In de plantentuin vind je meer dan 4000 verschillende plantensoorten. Deze botanische tuin biedt een waanzinnig uitzicht over de Middellandse Zee. Extra leuk: er zijn papegaaien aanwezig waar je mee op de foto kunt. Als dat geen tropisch plaatje is, weten wij het ook niet meer. Geen wonder dat de Mar i Murtra een jaarlijks bezoekersaantal van ongeveer 300.000 mensen heeft!

De andere botanische tuin, Pinya de Rosa, heeft een nog grotere diversiteit aan planten. In deze botanische tuin vind je namelijk meer dan 7000 verschillende soorten planten. Veel van deze soorten zijn aloë’s en cactussen, door veel liefhebbers als de beste exemplaren ter wereld beschouwd. De Pinya de Rosa is heel anders dan de Mar i Murtra, maar zeker niet minder de moeite waard. De Pinya de Rosa ligt boven op een berg, je kunt ervoor kiezen om de berg op te wandelen of een buste pakken naar boven (dat laatste is zeker aan te raden als het erg warm is). Vanuit de Pinya de Rosa heb je ook een prachtig uitzicht op een baai.

De Mar i Murtra (Adresgegevens Jardí Botànic Pinya de Rosa s/n 17300 Blanes, Girona), ligt boven op de rotsen, net ten noorden van de stad. De bus waarmee je de berg op kan gaat vanaf het plein Paisos Catalans, de rotonde. Mar i Murtra is in de zomer elke dag geopend Van 09:00 tot 20:00, een toegangskaartje kost 6 euro. De Pinya de Rosa (Adresgegevens Jardí Botànic Mar i Murtra 9 17300 Blanes, Girona) ligt nog iets achter ‘Mar i Murtra’, richting Lorett. Ook deze tuin is bereikbaar met de zelfde bus. De Pinya de Rosa is in de zomer elke dag geopend van 09:00 tot 20:00, een toegangskaartje kost 4 euro.

Handige tips & blog

De highlights van Malgrat in één blog

Een badplaats waar je van alles kunt doen! Malgrat de mar heeft veel te bieden voor jongeren die graag een leuke vakantie willen hebben. Prachtige stranden, le...

Check de vetste activiteiten @ Malgrat de Mar

Activiteiten die je niet mag missen! Tijdens je vakantie in Malgrat de Mar wil je natuurlijk voorkomen dat je je gaat vervelen. Daarom is het belangrijk dat er...