informatie

Praktische tips voor op vakantie in Malgrat de mar

Handige zaken om je voor te bereiden op jouw vakantie!

Ga jij op vakantie naar Malgrat de Mar? Of ben je misschien nog aan het rondkijken voor een leuke vakantie voor jou en je vrienden? Dan is het natuurlijk handig om wat algemene informatie te hebben over je vakantiebestemming. Zo ben je goed op de hoogte van de belangrijke zaken in Malgrat de Mar.

Weer in Malgrat de Mar

Veel jongeren komen jaarlijks naar Malgrat de Mar. Het lekkere weer speelt hierin ook een grote rol. Aan de Spaanse kust is het in de zomermaanden vrijwel altijd goed weer. Met temperaturen tussen de 25 & 30 graden is het aangenaam warm in Malgrat de Mar. Daarnaast heb je altijd een verfrissende zeewind in Malgrat de Mar, hierdoor wordt de gevoelstemperatuur nooit te hoog en is het altijd goed weer om lekker aan het strand te liggen. Let wel op de je je goed insmeert. De zeewind zorgt ervoor dat de zon minder warm aanvoelt, waardoor je misschien denkt dat zonnebrand niet nodig is. Toch schijnt de zon volop en is het vooral de eerste dagen verstandig om je goed in te smeren.

Jongerenvakanties naar Malgrat de Mar vergelijken

Geldzaken

In Malgrat de Mar kan je gewoon met de euro betalen. Je kan ook met je Nederlandse bankpas pinnen bij de pinautomaten. Het is verstandig om te pinnen bij een pinautomaat die bij een bank zit. Als er dan iets mis gaat kan je hulp vragen bij de bank.

Vervoer in Malgrat

Vervoer in Malgrat de Mar zelf is eigenlijk niet nodig. Het is een kleine plaats en alles ligt vrij dicht bij elkaar. Op loopafstand kan je dus makkelijk naar de leukste kroegen, winkels en supermarkten. Wil je een keer feesten in Lloret de Mar? Dan kan je het openbaar vervoer nemen. Bussen doen er ongeveer 20 minuten over om van Malgrat de Mar via Blanes naar Lloret te komen. Ook is het mogelijk om met reisorganisaties mee te gaan naar feesten in Lloret. Dan kan je dus samen met andere Nederlandse jongeren naar Lloret en word je ’s nachts ook weer netjes teruggebracht.

Taal

De taal die wordt gesproken in Malgrat de Mar is natuurlijk Spaans. Daarnaast kan je met Engels ook ver komen in Malgrat. Veel mensen in Malgrat kunnen aardig Engels vanwege het grote aantal vakantiegangers dat jaarlijks naar dit kustplaatsje komt.

Drank

Alcoholische dranken kan je in de supermarkten en in kroegen kopen. In de meeste clubs betaal je ongeveer 2 euro voor een biertje en 3 euro voor een cocktail. In supermarkten is de drank natuurlijk stukken goedkoper. Over leeftijd doen ze niet moeilijk. Je kan zonder problemen alcohol kopen hier. Daarnaast is drinken uit de kraan niet verstandig. Zorg daarom dat je altijd genoeg flessen water bij je hebt.

Reisdocumenten

Als je naar Malgrat de Mar op vakantie gaat, moet je in het bezit zijn van een geldig reisdocument. Dit houdt in dat je een geldig paspoort of ID kaart moet hebben.

Meer informatie?

Voor meer informatie kan je ook je reisleiding inschakelen. Zij kunnen je ook veel vertellen over de gang van zaken in Malgrat de Mar. Over Malgrat de Mar zelf is nog veel meer informatie te vinden. Op deze site vind je onder andere meer informatie over het uitgaansleven, leuke restaurants, mooie stranden en leuke activiteiten in Malgrat de Mar. Daarnaast plaatsen we op de blog ook regelmatig interessante artikelen voor de Nederlandse jongeren over Malgrat de Mar. Houdt de site dus goed in de gaten als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws over Malgrat de Mar.

Handige tips & blog

De highlights van Malgrat in één blog

Een badplaats waar je van alles kunt doen! Malgrat de mar heeft veel te bieden voor jongeren die graag een leuke vakantie willen hebben. Prachtige stranden, le...

Check de vetste activiteiten @ Malgrat de Mar

Activiteiten die je niet mag missen! Tijdens je vakantie in Malgrat de Mar wil je natuurlijk voorkomen dat je je gaat vervelen. Daarom is het belangrijk dat er...